ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Πείτε αντίο στην τριχόπτωση με τροφές-δυναμίτες

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πείτε αντίο στην τριχόπτωση με τροφές-δυναμίτες


Αν κάθε φορά που λούζεστε βλέπετε με τρόμο να τρέπονται σε άτακτη φυγή τα μαλλιά της κεφαλής σας, δείτε, τι θα πρέπει να τρώτε για να εξασφαλίσετε δυνατά και υγιή μαλλιά.
Αν η φαλάκρα είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να την αποφύγετε ή αν ήδη μετράτε…
απώλειες και ψάχνετε τρόπο για να σταματήσετε την άτακτη φυγή, ήρθε η ώρα να λάβετε δραστικά μέτρα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε, όλες εκείνες τις τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε δυνατά και υγιή μαλλιά ή να περιορίσετε την τριχόπτωση.
Πρωτεϊνη: ψάρια, αυγά και αμύγδαλα
Οι τρίχες εμπεριέχουν πρωτεϊνη και γι αυτό είναι πολύ λογικό να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνη αν θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή υγεία των μαλλιών μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πώς θα πρέπει να τρώμε μια μπριζόλα κάθε μέρα… Οι τροφές που είναι πλούσιες σε λίπος ανεβάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης που έχει άρρηκτα συνδεθεί με την απώλεια μαλλιών.
Επιλέξτε επομένως τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνη από την μια αλλά «φτωχές» σε λίπη από την άλλη, όπως είναι τα ψάρια, το κοτόπουλο, τα τυριά με χαμηλά λιπαρά, τα αυγά, τα αμύγδαλα, τα φασόλια και το γιαούρτι. Το γάλα από σόγια και το τόφου είναι επίσης έξυπνες επιλογές.
Σίδηρο: σταφίδες, λαχανικά και δημητριακά
Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στην παρασκευή αιμοσφαιρίνης, το συστατικό εκείνο του αίματος που μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς και τα όργανα του σώματος. Όταν η αιμοσφαιρίνη μας βρίσκεται σε φυσιολογικά, υγιή επίπεδα, το οξυγόνο μοιράζεται ομοιόμορφα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς το κρανίο λαμβάνει επαρκή ποσότητα αίματος, που συντελεί στην καλή και υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Προσθέτοντας τροφές με περισσότερο σίδηρο στη διατροφή μας δίνουμε ώθηση στις διαδικασίες της αιμοσφαιρίνης, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για υγιή μαλλιά. Προτιμήστε τις σταφίδες, τον χυμό κεράσι, τα αυγά, τα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Να θυμάστε πώς η βιταμίνη C, βοηθά την απορρόφηση σιδήρου, γι αυτό φρούτα όπως τα πορτοκάλια, οι φράουλες και εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τη διατροφή σας.
Πυρίτιο: φασόλια, πιπεριές και πατάτες
Αν ο σκοπός σας είναι να εμποδίσετε την άτακτη φυγή των τριχών από το κεφάλι σας, τότε θα πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα. Ένα από αυτά ακούει και στο όνομα πυρίτιο, ένα συστατικό που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να απορροφά πιο αποτελεσματικά βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τροφές πλούσιες σε πυρίτιο είναι τα φασόλια, τα αγγούρια (με τη φλούδα), οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές και οι πατάτες. Θυμηθείτε να καταναλώνετε τις τροφές αυτές ωμές ώστε να επωφελείστε άμεσα από τα θρεπτικά συστατικά τους.
www.clickatlife.gr

http://www.on-news.gr/