ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: 8 σημαντικές ιδιότητες για το πλιγούρι βρώμης

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

8 σημαντικές ιδιότητες για το πλιγούρι βρώμης


Το πλιγούρι βρώμης είναι μια υγιής και οικονομική τροφή, πλούσια σε υδατάνθρακες που μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα του οργανισμού μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφής θεωρείται φυσική πηγή ενέργειας για το σώμα και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. ..
Μισή κούπα από πλιγούρι βρόμης περιέχει μόνο 180 θερμίδες, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει ελάχιστη ζάχαρη και χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά για να μαγειρευτεί.
Εκτός όμως από τη σημαντική προσφορά του στην ενέργεια του οργανισμού, το πλιγούρι βρώμης μπορεί να μας βοηθήσει σε 8 προβλήματα της υγείας μας.
Μάθετε ποια είναι:
1. Ακμή: Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η προσθήκη του στο καθημερινό μενού βοηθάει να δείχνει το δέρμα πιο υγιές. Το πλιγούρι βρώμης σε συνδυασμό με τη κατάλληλη εξωτερική θεραπευτική αγωγή μπορεί να σας απαλλάξει από το δυσάρεστο πρόβλημα της ακμής.
2. Ιλαρά: Εάν τρώτε πλιγούρι βρώμης και αρρωστήσετε από ιλαρά, θα περάσετε το πρόβλημα ελαφρύτερα.
3. Άγχος: Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα επιστημόνων η καθημερινή κατανάλωση πλιγουριού βρώμης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους.
4. Εξάντληση - Ατονία: Είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας και υγείας για ολόκληρο το σώμα μας. Αν είστε κουρασμένοι, φάτε πλιγούρι βρώμης.
5. Ρύθμιση της εντερικής λειτουργίας: Εάν έχετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας ξεκινήστε το πρωινό σας με πλιγούρι βρώμης.
6. Αύξηση της μυϊκής αντοχής: Εάν θέλετε να έχετε υγιείς και ισχυρούς μύες, φάτε πλιγούρι βρώμης.
7. Προστασία από το καρκίνο του παχέος εντέρου: Δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σύμφωνα με πολλές μελέτες μειώνουν κατ 'επανάληψη το κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
8. Ενίσχυση της υγείας των μαλλιών και των νυχιών: Το πλιγούρι βρώμης είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών που κάνουν τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά και τα νύχια σας να σταματούν το σπάσιμο.
www.ygeiaonline.gr

http://www.on-news.gr/