ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Τα junk food κάνουν καλό στην καρδιά μετά το έμφραγμα!

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τα junk food κάνουν καλό στην καρδιά μετά το έμφραγμα!

Τα junk food κάνουν καλό στην καρδιά μετά το έμφραγμα!
Μπορεί να ακούγεται ως η απόλυτη συνταγή για σίγουρη καρδιακή προσβολή, αλλά ένα πιάτο πλούσιο σε λιπαρά μπορεί τελικά να είναι καλό για την καρδιά. Νέα έρευνα δείχνει ότι μια φορτωμένη σε λιπαρά λιχουδιά τελικά ενισχύει τον καρδιακό μυ, μειώνοντας τη βλάβη που αυτός έχει υποστεί από καρδιακό επεισόδιο....


Μάλιστα, όσοι έχουν αδυναμία στο junk food δικαιώνονται, αφού αποδείχθηκε ότι τα τηγανητά πατατάκια, το μπέικον αλλά και τα ντόνατς προσφέρουν την καλύτερη προστασία στον μυ της καρδιάς.

Ωστόσο οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η έρευνα είναι ακόμα σε προκαταρκτικά στάδια και είναι πολύ νωρίς για να δοθεί οδηγία ότι θα πρέπει να τρώει κανείς καθημερινά τηγανητά για να είναι θωρακισμένη η καρδιά του.

Προς το παρόν Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ταΐζοντας με λιπαρά τρόφιμα ποντίκια, αυτά που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή τα πήγαιναν καλύτερα όταν είχαν ακολουθήσει αυτή τη διατροφή.

Ενδεικτικό είναι ότι τα ποντίκια που είχαν ακολουθήσει τη «λιπαρή» διατροφή έστω και για μία μέρα υπέστησαν καρδιακά επεισόδια που ήταν έως και 70% ηπιότερα σε σχέση με εκείνα που ακολουθούσαν κανονική διατροφή.

Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί γιατί η πλούσια σε λίπος διατροφή για μικρά διαστήματα μπορεί να θωρακίσει τόσο αποτελεσματικά τον μυ της καρδιάς.

Espressonews.gr


http://www.on-news.gr/2011/04/junk-food.html#more