ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Και τα αμπέλια θέλουν τον Μπετόβεν τους

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Και τα αμπέλια θέλουν τον Μπετόβεν τους

Και τα αμπέλια θέλουν τον Μπετόβεν τους
Αν νομίζετε πως μόνο οι άνθρωποι ηρεμούν όταν ακούνε κλασική μουσική, κάνετε λάθος.Και τα αμπέλια θέλουν τη μουσική τους  και πιο συγκεκριμένα το Μότσαρτ και τον Μπετόβεν τους, προκειμένου να αποκτήσουν ευεξία, ευρωστία και ισορροπία....



Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας με τη συνεργασία πρωτοπόρων αμπελουργών αποδείχθηκε ότι τα φυτά αντιλαμβάνονται αρκετά ερεθίσματα που παίρνουνε από το περιβάλλον και ανταποκρίνονται σ’αυτά μ’ένα λεπτό τρόπο.

«Υπάρχει μία βαθιά συνεννόηση ανάμεσα στον αμπελουργό και στο αμπέλι. Αυτό το ζωντανό, απαιτητικό και  "νοήμον" σύνολο. Απαιτεί τρυφερότητα, πειθώ, αρμονία και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί για να δημιουργηθεί ένα θετικό περιβάλλον. Όπως  γίνεται σ’ένα ζευγάρι,  που ο ένας παίρνει τα χαρακτηριστικά του άλλου έτσι και το κρασί μοιάζει και στους δύο» λέει ο οινοποιός, Γιώργος Παλυβός στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Αμπελουργοί από την Ιταλία αλλά και από άλλες αμπελουργικές χώρες αργότερα συμφωνούν  με την παραπάνω άποψη γι’αυτό και σε βιολογικούς και βιοδυναμικούς αμπελώνες ακούγεται από εξαιρετικές εγκαταστάσεις κλασική μουσική.


http://www.on-news.gr/2011/03/blog-post_7.html