ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Γέννησε μετά από χημειοθεραπεία και αφαίρεση όγκου

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Γέννησε μετά από χημειοθεραπεία και αφαίρεση όγκου

Μια άκρως συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης, όπου μια 38χρονη γυναίκα κατάφερε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου και σε χημειοθεραπεία!


Η 38χρονη, στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της προσβλήθηκε από καρκίνο του μαστού και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, με την μέθοδο του λεμφαδένα φρουρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνιος Μακρυγιαννάκης, ο οποίος είχε αναλάβει την γυναίκα, ανέφερε πως πρόκειται για ένα από τα 25 περιστατικά που έχουν καταγραφεί διεθνώς.

Η γυναίκα η οποία είναι κάτοικος Ιεράπετρας έμεινε έγκυος με εξωσωματική ενώ περίπου 1 χρόνο πριν, είχε υποβληθεί σε μαστογραφία και υπέρηχο, αλλά οι εξετάσεις της δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό.

Ωστόσο, στον 5ο μήνα της κύησης ένιωσε πόνο και βάρος στο αριστερό στήθος και ενημέρωσε το γιατρό της, ο οποίος με τη βοήθεια νέου υπερηχογραφήματος, εντόπισε τον όγκο σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Μετά από την επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και τη χημειοθεραπεία, το κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική και είναι απόλυτα υγιές!

http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/02/blog-post_1019.html