ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: 6 λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

6 λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

apoleiavarousstogia.jpg
Αν παρά τις προσπάθειές σας να χάσετε βάρος η ζυγαριά σας παραμένει «κολλημένη» σε ένα σημείο, αναζητήστε την αιτία σε άλλες παραμέτρους της καθημερινότητάς σας.
Κάνετε δίαιτα, κάνετε γυμναστική και γενικώς, ακολουθείτε έναν «υγιεινό» τρόπο ζωής. Παρόλα αυτά αποτελέσματα δεν βλέπετε. Τι μπορεί να φταίει;
1.    Έχετε στρες
 
Το στρες αυξάνει το σωματικό βάρος και μάλιστα συσσωρεύει το λίπος κυρίως στην κοιλιά. Η αύξηση του σωματικού βάρους που οφείλεται στο στρες είναι πραγματικά δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο, εάν δεν καταφέρετε να το διαχειριστείτε.
 
2. Κάνετε υπερβολές με την άσκηση
 
Αν νομίζετε ότι όσο πιο πολύ ασκείστε τόσο περισσότερο βάρος θα χάσετε, κάνετε λάθος! Η υπερβολή μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα, καθώς η υπερπροπόνηση (overtraining) κουράζει το νευρικό και μυϊκό σύστημα περισσότερο από το θεμιτό, με αποτέλεσμα να μην βρίσκετε… ανταπόκριση στη ζυγαριά σας.
 
3. Παραλείπετε γεύματα
 
Οι άνθρωποι που παραλείπουν γεύματα τείνουν να προσλαμβάνουν βάρος γρηγορότερα από ό, τι εκείνοι που τρώνε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα άτομα που τρώνε λιγότερο από τρία γεύματα την ημέρα, έχουν την τάση να καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα τροφής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων και οδηγεί σε πρόσληψη βάρους.
 
4. Δεν κοιμάστε αρκετά
 
Η αντίληψη πως αν κοιμάστε λίγες ώρες την ημέρα σημαίνει ότι είστε πιο δραστήριοι, άρα θα χάσετε πιο εύκολα βάρος δεν ισχύει. Σύμφωνα με έρευνες, ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί  να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα, παρουσίασαν αύξηση του σωματικού βάρους ταχύτερα από ό, τι οι άνθρωποι που κοιμούνται περισσότερο από 7 ώρες καθημερινά.

5. Γυμνάζεστε με άδειο στομάχι
 
Σε κάποιες περιπτώσεις, ανάλογα με το είδος της άσκησης, την έντασή της και τη διατροφή που ακολουθείτε, η άσκηση με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει απώλεια μυϊκής μάζας και όχι λίπους. Συζητήστε με τον προπονητή σας αν η άσκηση με άδειο στομάχι ανταποκρίνεται στις προσωπικές σας ανάγκες.
 
6. Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας
 
Παθολογικές καταστάσεις, όπως διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς ή σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση που επηρεάζει το μεταβολισμό του σώματός εμποδίζει την απώλεια κιλών. Σε αυτήν την περίπτωση τη λύση έχει ο γιατρός σας.