ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Πρωινά διατροφικά tips για να έχετε ενέργεια και τόνωση όλη ημέρα

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πρωινά διατροφικά tips για να έχετε ενέργεια και τόνωση όλη ημέρα


Μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά μπορεί να δυσχεραίνεται εκτός των άλλων και από τη γρήγορη σωματική και πνευματική κόπωση που αισθάνεστε.
Η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό σύμμαχό για να τη νικήσετε. Προς την κατεύθυνση αυτή μην φεύγετε ποτέ νηστικοί από το σπίτι ή αν είστε πολλοί πρωινοί ή δεν προλαβαίνετε, έχετε ένα καλό πρωινό στη δουλειά.

Το πρωινό αποτελεί ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και αναπόσπαστο κομμάτι ενός σωστού και ισορροπημένου διαιτολογίου. Παρέχει στον οργανισμό την απαιτούμενη ενέργεια και βασικά θρεπτικά συστατικά.

Αποτελεί την πρώτη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, μετά την πολύωρη «νηστεία» που συνεπάγεται ο ύπνος. Θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον μία μερίδα γαλακτοκομικών αλλά και υδατάνθρακες, υπό μορφή δημητριακών, ψωμιού με μέλι ή μαρμελάδα,, φρούτων και φρέσκων φρουτοχυμών.

Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, 75 mg καφεΐνης, που θα πάρετε από δυο φλιτζανάκια ελληνικό καφέ ή ένα ποτήρι ή φλιτζάνι στιγμιαίο, ενισχύει την ικανότητα εγρήγορσης και προσοχής.

Γενικότερα, λοιπόν, ένα πλούσιο πρωινό βοηθάει την καλύτερη δυνατή λειτουργία του οργανισμού σωματική και πνευματική, δίνοντας τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr