ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΓΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΓΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ

Πώς μπορείτε να δείξετε στον αγαπημένο σας τα αισθήματα σας ιδιαίτερα όταν δεν φημίζεστε για τη μαγειρική σας ικανότητα με έναν διασκεδαστικό τρόπο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Aυγά
Μια χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό (κόψτε το από πάνω, πλύντε το καλά και στεγνώστε το)
Ξυλάκια (από σουβλάκι ή για κινέζικο)
Kαλαμάκι αναψυκτικού ή μακαρόνια Ν.2
Λαστιχάκια


Βήμα 1: Κόψτε τη χάρτινη συσκευασία στη μέση κατά μήκος (όπως φαίνεται παραπάνω). Περίπου 3x9 cm

Βήμα 2: Βράστε ένα αυγό όσο πιο "σφιχτό" μπορείτε.


Βήμα 3: Ενόσω το αυγό είναι ακομα ζεστό, ξεφλουδίστε το και τοποθετήστε το πάνω στη χάρτινη συσκευασία. Τοποθέτησε το ξυλάκι στο κέντρο του αυγού και πίασε τις δύο άκρες της χάρτινης συσκευασίας με το λαστιχάκι. Καλύτερα να βάλετε το ξυλάκι μέσα σε ένα καλαμάκι αναψυκτικού για να αποφύγετε το κόψιμο του αυγού.


Βήμα 3: Ενόσω το αυγό είναι ακομα ζεστό, ξεφλουδίστε το και τοποθετήστε το πάνω στη χάρτινη συσκευασία. Τοποθέτησε το ξυλάκι στο κέντρο του αυγού και πίασε τις δύο άκρες της χάρτινης συσκευασίας με το λαστιχάκι. Καλύτερα να βάλετε το ξυλάκι μέσα σε ένα καλαμάκι αναψυκτικού για να αποφύγετε το κόψιμο του αυγού.

Bήμα 4: Aφήστε το για έτσι για 10 λεπτά περίπου. (Βάλτε το αυγό στο ψυγείο αν είναι καλοκαίρι).

Να φροντίσετε το αυγό να είναι φρεσκοβρασμένο γιατί διαφορετικά θα διαλύεται από την πίεση.

Βήμα 5: Αφαιρέστε το ξυλάκι και κόψτε το αυγό στη μέση.

Και το αυγό σας είναι έτοιμο. Δεν σου έρχεται να το φάς; Επίσης κάθε φορά που θα το κάνεις κανένα δεν θα μοιάζει με το προηγούμενο. Έχουν την προσωπικότητά τους.

Νομίζω ότι είναι πολύ ρομαντικό αλλά και κατάλληλο για finger food σε ένα πάρτυ. Έπειτα μπορείτε να προσθέσετε αλατοπίπερο ή κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας και να τα συνοδέψετε.

Ένας χαρούμενος τρόπος να πεις σε κάποιον Σ' αγαπώ.



http://www.on-news.gr/2011/05/blog-post_3801.html