ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Δράσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δράσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Την Κυριακή 5 Ιουνίου καλούνται όλοι οι ενεργοί πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και με την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού και Τουρισμού,...
αναδεικνύουμε όλες τις δράσεις που προγραμματίζονται στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Δράσεις για τον καθαρισμό παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών. Δράσεις που αγκαλιάζουν την ατομική και συλλογική πρωτοβουλία. Δράσεις που ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση και δίνουν συμβολικά το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον στο οποίο θέλουμε να ζούμε.

Επιλέγουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια από τις παραλίες, να καθαρίσουμε τα δάση από τα κλαδιά, να μαζέψουμε τα απορρίμματα από το βυθό της θάλασσας, να καθαρίσουμε την πλατεία της γειτονιάς μας. Επιλέγουμε ένα καθαρότερο τρόπο ζωής.

Φέτος, 5 Ιουνίου, όλοι μαζί- ομάδες πολιτών, οικογένειες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες- στέλνουμε ένα μήνυμα δράσης για το περιβάλλον. Υποστηρίζουμε και αναδεικνύουμε κάθε πρωτοβουλία, με στόχο μία δράση σε κάθε γειτονιά της χώρας.