ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Στον αέρα τα δεδομένα 500 εκατ. χρηστών του facebook

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Στον αέρα τα δεδομένα 500 εκατ. χρηστών του facebook

Αναταραχή σε εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου... facebook προκαλεί νέα υπόθεση διαρροή προσωπικών δεδομένων που αποκαλύφθηκε χτες.

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε εκατοντάδες  χιλιάδες..

λογαριασμούς ενδέχεται να έχουν περιέλθει στην κατοχή τρίτων, ιδίως εταιρειών online διαφήμισης και μάρκετινγκ, λόγω ενός «ελαττώματος» σε ορισμένες εφαρμογές...

που χρησιμοποιούν οι χρήστες του ιστότοπου, σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού ασφάλειας Symantec.

Οι παραλήπτες αυτών των δεδομένων είχαν -δυνητικά- πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες όπως τα προφίλ των χρηστών, οι φωτογραφίες που αυτοί αναρτούν, οι συζητήσεις που κάνουν, ενώ παράλληλα θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν μηνύματα στον «τοίχο» τους.

«Υπολογίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2011 περίπου 100.000 εφαρμογές (apps) επέτρεπαν αυτή τη διαρροή», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιό της.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του facebook προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους χρήστες. «Δυστυχώς, η έκθεσή της Symantec έχει ορισμένες ανακρίβειες. Διεξαγάγαμε διεξοδική έρευνα, από την οποία δεν προέκυψε απόδειξη ότι οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών διανέμονταν σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους», δήλωσε η εκπρόσωπος του Facebook, Μάλορι Λούσιτς.