ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Η κολυμβήτρια που κατασκόπευε ο Χίτλερ!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η κολυμβήτρια που κατασκόπευε ο Χίτλερ!

H 97χρονη Τερέζ Μπλοντό που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 έλυσε τη σιωπή της για τη συνάντηση με τον Αδόλφο Χίτλερ....
Φαίνεται ότι και ο Αδόλφος Χίτλερ ζούσε τη δική του αγωνία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου το 1936. Ο ηγέτης των Ναζί ανησυχούσε για τη δυναμικότητα των ξένων αποστολών και για το αν η γερμανική ομάδα θα κατάφερνε να καταλάβει την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

"Ο Χίτλερ περνούσε πολύ χρόνο αξιολογώντας μας, παρατηρούσε την εξωτερική μας εμφάνιση. Γνώριζε τα πάντα και όλους εκείνους τους αθλητές που μπορούσαν να νικήσουν τους Γερμανούς του. Ήταν λίγο τρομακτκό", αποκάλυψε η Τερέζ Μπλοντό.
Η 97χρονη γυναίκα είναι η μοναδική επιζήσασα από τη γαλλική ομάδα των 203 αθλητών που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. "Ο Χίτλερ ήταν πολύ απαιτητικός, τα ήθελε όλα δικά του. Όλα τα μετάλλια", πρόσθεσε η πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Γαλλίας στην κολύμβηση.

Όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές της γαλλικής ομάδας διδάχθηκαν πως να χαιρετούν με το ναζιστικό τρόπο, προκειμένου να ήταν έτοιμοι όταν θα συναντούσαν τον "Φύρερ". "Στο Βερολίνο νιώθαμε μεγάλη πίεση. Δεν έπρεπε να κάνουμε κανένα λάθος μπροστά στον Χίτλερ. Πρόσεχε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Όπως και να έχει ο δικός μου χαιρετισμός και άλλων αθλητών κοντά μου, δεν πήγε σύμφωνα με το πλάνο. Μας έσωσε το κοινό που ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα".

Παραδέχθηκε ότι όλοι οι αθλητές συνοδεύονταν από ένα φρουρό: "Μπορούσαμε να επισκεφτούμε τα αξιοθέατα, να πάμε στο μουσείο, όμως με τη συνοδεία ενός φρουρού. Δεν ήμασταν ελεύθεροι. Ελεύθεροι ήμασταν στο κολυμβητήριο όπου μπορούσαμε να μιλήσουμε με όλους τους αθλητές".

Ο Χίτλερ παρέθεσε δεξίωση στους Γάλλους αθλητές. Όλοι ήταν υποχρεωμένοι να πάνε και πήραν δώρο μια φωτογραφία του ιδρυτή του ναζισμού με την υπογραφή του. "Τον αντιπαθούσαμε. Ερχόταν κάθε μέρα στο κολυμβητήριο με τη φόρμα του και το σωματοφύλακα του και μας κοίταζε".

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/03/blog-post_3199.html#ixzz1GUggmE9A