Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Αίρεται η ασυλία τριών βουλευτών

ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...
Την ασυλία τριών βουλευτών ψήφισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής… προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που τέλεσαν όταν δεν ήταν μέλη του κοινοβουλίου.....


Ο Γεώργιος Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης), ο οποίος κατηγορείται για απείθεια κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα, τα οποία φέρεται να τέλεσε ως δήμαρχος Εχεδώρου το 2006. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γεώργιου Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης) ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν "λευκό".

Ο Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, (ΠΑΣΟΚ Ηλείας) ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης Ηλείας. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά 31, ενώ 11 ψήφισαν "λευκό".

Και ο Αργύρης Λαφαζάνης (ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής) υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 53, ενώ 10 ψήφισαν "λευκό". Ο βουλευτής κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση σε δίκη στην οποία ήταν πολιτικός ενάγων.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας και των τριών βουλευτών είχε αποφανθεί η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Τέλος, με 13 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 13 "λευκά" απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας της αντιπροέδρου της Βουλής Βαρβάρας Νικολαΐδου, η οποία κατηγορείται για αντίσταση και αυτοδικία.

http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/03/blog-post_7115.html