Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Βροχερός ο καιρός αύριο

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο, Πέμπτη. Τα φαινόμενα στη νότια Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες κατά τόπους θα είναι έντονα....


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν στην Αττική. Τα φαινόμενα το μεσημέρι πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με νεφώσεις και τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και το βράδυ μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη νότια Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 από το απόγευμα 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/03/blog-post_7848.html#ixzz1I68Nfhb0