Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Πέθανε ο πιο διάσημος αρκούδος

Ο Κνούτ, η πολιτική αρκουδίτσα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου που η ιστορία της την έκανε παγκοσμίως γνωστή και κοσμοαγάπητη, πέθανε το Σάββατο, μόλις τεσσάρων χρόνων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.....


Ο Κνούτ μπήκε μικρός στα βάσανα, όταν η μητέρα του τον απέρριψε και τον εγκατέλειψε αμέσως μετά τη γέννησή του. Το νεογέννητο αρκουδάκι ανέλαβαν αμέσως οι φύλακες του ζωολογικού κήπου. Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, όπου ζούσε και απολάμβανε την διασημότητά του ο Κνούτ, δήλωσε πως η μικρή αρκούδα βρέθηκε να επιπλέει στη μικρή τεχνητή λιμνούλα που υπάρχει στον περίκλειστο χώρο όπου ζούσε.

Ο φύλακας του Κνούτ, Χάινερ Κλόες, δήλωσε πως είναι άγνωστη η αιτία του θανάτου και αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία. Σε συνθήκες αιχμαλωσίας, οι πολιτικές αρκούδες μπορούν να ζήσουν μέχρι και 30 χρόνια. Η είδηση του θανάτου του κοσμοαγάπητου Κνούτ έπεσε σαν βόμβα στο Βερολίνο και ο δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας δήλωσε συγκονισμένος.

«Τον αγαπούσαμε τόσο πολύ. Ηταν ο σταρ του ζωολογικού μας κήπου» είπε χαρακτηριστικά ο Βοβεράιτ. Πράγματι,ο Κνούτ ήταν κοσμοαγάπητος. Αμέσως μετά την γέννησή του και την απόρριψη από τη μητέρα του, ουρές ατελείωτες περίμεναν έξω από τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου να τον δουν.

Το 2007, ο Κνούτ έφερε στα ταμεία του ζωολογικού κήπου περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ επιπλέον έσοδα, από την πώληση εισιτηρίων, αλλά και κάθε είδους αναμνηστικών που τον αφορούσαν.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/03/blog-post_9605.html#ixzz1H9k6KAMU