ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Στους 3.373 οι νεκροί από το φονικό τσουνάμι

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Στους 3.373 οι νεκροί από το φονικό τσουνάμι

Σύμφωνα με νέο επιβεβαιωμένο προσωρινό απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία της Ιαπωνίας,....
ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι ανέρχεται σε 3.373, των αγνοουμένων σε 6.746 και των τραυματιών σε 1.897.

Πρόκειται για τον αριθμό των θυμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, αλλά οι αρχές αναμένουν ότι ο τελικός απολογισμός των νεκρών θα ξεπερνάει τους 10.000, αν ληφθούν υπόψη και οι πάρα πολλοί αγνοούμενοι.

Πτώματα εντοπίζονται καθημερινά σε όλη τη ζώνη που επλήγη από το σεισμό, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές από το σεισμό και το τσουνάμι, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 10.000 μόνο για αυτήν την περιοχή, στην οποία βρίσκεται κυρίως η πόλη Σεντάι.

Παράλληλα η Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα ότι μεταφέρει το προσωπικό της πρεσβείας της στην Ιαπωνία από το Τόκιο στην Οζάκα, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της ιαπωνικής πρωτεύουσας, λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις συνέπειες των ραδιενεργών καταλοίπων στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ότι το προσωπικό της πρεσβείας θα εγκατασταθεί στα γραφεία του αυστριακού προξενείου της Οζάκα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το Τόκιο.

Νέα έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκαν σήμερα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι, στον οποίο τέσσερις αντιδραστήρες έχουν υποστεί ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από το σταθμό, ο οποίος βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στην ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (ΟΜΜ), οι άνεμοι απομακρύνουν προς τα ανοιχτά, και επομένως και από το Τόκιο, την απειλή ραδιενεργούς ακτινοβολίας.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/03/3373.html#ixzz1GgenWdln