ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Με σύμμαχο τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό και παρουσία πλήθους κόσμου, γιορτάστηκε με λαμπρότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην Δημοτική Ενότητα Μητρόπολης του Δήμου Καρδίτσας.... 

Εκτός από τις κατά τόπους σχολικές γιορτές στις Τοπικές Κοινότητες που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή και την ημέρα της 25ης Μαρτίου, στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μητρόπολης, μετά την επίσημη δοξολογία εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα Καληώρα Δημήτριο και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων και εθνικής αντίστασης, από τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Μητρόπολης.
Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών του Γυμνασίου, Λυκειακών Τάξεων, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείων της Τοπικής Κοινότητας Μητρόπολης.
Στην συνέχεια στην Κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Μητρόπολης, παρουσιάστηκαν χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Μητρόπολης με παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση που παρέθεσε η Αντιδήμαρχος κα Σοφία Αρβανιτάκου στους Δημότες, στο Κοινοτικό Κατάστημα.
Παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρδίτσας κα Σοφία Αρβανιτάκου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μητρόπολης κος Κουκουζέλης Λάμπρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καρδίτσας κος Γιοβάνης Γεώργιος και κα Καρκαλέτση Θεοδώρα, οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Μητρόπολης κος Παπαγεωργίου Σπυρίδων και κα Μεταξία Καρκαλέτση, οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου κος Μπακαρός Χρήστος και Κρύας Βρύσης κα Πεταλούδα Βίκυ, οι Διευθυντές των σχολείων, κος Μακρυνίκας Γεώργιος και κα Παπαδημητρίου Αριστέα και οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Μητρόπολης.
Υπεύθυνος τελετής: Κουκουζέλης χρήστος, Κεντρική Ομιλήτρια: κα Μαρία Διαμαντή, Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Μητρόπολης, υπεύθυνη χορού κα Παπαδημητρίου Ελένη και υπεύθυνοι παρέλασης κος Μιξαφέντης Ιωάννης.