ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Ανασφάλεια στους αγρότες της Κρήτης από τις κλοπές. «Σήκωσαν» αποθήκη με βαρέλια κρασιού, λιπάσματα και… πατάτες

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ανασφάλεια στους αγρότες της Κρήτης από τις κλοπές. «Σήκωσαν» αποθήκη με βαρέλια κρασιού, λιπάσματα και… πατάτες

Στα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα ζωοκλοπών του τελευταίου χρόνου στην Κρήτη, έρχονται να προστεθούν τα επίσης διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά κλοπών προϊόντων και αγροτοεφοδίων.

Τελευταίο περιστατικό αυτό που συνέβη την νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή 18-19/2 στο χωριό Πρινές του Ρεθύμνου. Όπως κατήγγειλε 62χρονος Ρεθυμνιώτης στις αστυνομικές αρχές, άγνωστοι μπήκαν σε περιφραγμένο χώρο και αποθήκη ιδιοκτησίας του και αφού αφαίρεσαν δύο λουκέτα ασφαλείας έκλεψαν:
Επτά (7) ξύλινα βαρέλια κρασιού
Διακόσια εβδομήντα (270) σακιά λίπασμα και
Είκοσι (20) σακιά πατάτες συνολικής αξίας, εννέα χιλιάδων οχτακοσίων (9.800) ευρώ περίπου.
Όμως έχουν προηγηθεί δεκάδες κλοπές αγροτικών προϊόντων όπως ελαιολάδου και τυριών, από ελαιουργεία, τυροκομεία και αποθήκες αγροτών.
Σύμφωνα με πολλούς βασική αιτία, είναι οι περικοπές στην Ελληνική Αστυνομία καθώς με την κατάργηση δεκάδων Αστυνομικών τμημάτων και σταθμών αλλά με την κατάργηση και της Αγροφυλακής, η ύπαιθρος έχει μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι» για τους πάσης φύσεως κακοποιούς που αισθάνονται ότι δρουν με μεγαλύτερη «ασφάλεια» σε απομακρυσμένες από τα κέντρα των πόλεων περιοχές.
Ναπολέων Σαραντίδης

http://grizaniotis.blogspot.com/2011/02/blog-post_7109.html