ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Παμπούκης: Με διακρατική συμφωνία να δοθεί το Ελληνικό στο Κατάρ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Παμπούκης: Με διακρατική συμφωνία να δοθεί το Ελληνικό στο Κατάρ

Τη λύση της διακρατικής συμφωνίας και όχι του διαγωνισμού προτείνει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στην περίπτωση της παραχώρησης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στο Κατάρ....


Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του “Invest in Greece”, και παρουσία του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,

ο Χάρης Παμπούκης τάχθηκε υπέρ της διακρατικής συμφωνίας, καθώς εάν προτιμηθεί η λύση του διαγωνισμού, το Κατάρ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχει.

«Το Κατάρ διατηρεί το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό αμείωτο και σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μία μεγάλη μετάγγιση πόρων από μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου» τόνισε ο κ. Παμπούκης, σημειώνοντας ότι η υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργήσει μια πύλη εσόδων για άλλες επενδύσεις. Μεταξύ άλλων, η επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 35.000-40.000 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, στα πρότυπα του Central Park της Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενος στην σχέση του με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο κ. Παμπούκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση για το θέμα του Ελληνικού, για το οποίο υπάρχει απόλυτη συναντίληψη, συμπληρώνοντας ότι η Τίνα Μπιρμπίλη μετέχει θετικά στην προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε ως στόχο την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα, ώστε να γίνει πιο φιλικό. «Το Invest in Greece είναι χρήσιμο εργαλείο για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις προσέλκυσης και ξένων άμεσων επενδύσεων αλλά και επενδύσεων από τους έλληνες επιχειρηματίες» ανέφερε.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο το σύνολο του επενδυτικού νόμου που αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει μια μεγάλη προκήρυξη για 2 δισ. ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ ταυτόχρονα θα είναι έτοιμο και το χρηματοδοτικό πλαίσιο που θα επιλύει το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας, λόγω των προβλημάτων των τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «η εικόνα της χώρας αλλά και η πραγματική οικονομία της δεν θα αλλάξει με ένα μαγικό ραβδί», αλλά θα πρέπει να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα, επενδύοντας σε ένα πρότυπο ανάπτυξης που θα είναι πιο ανταγωνιστικό, εξωστρεφές και δυναμικό.

http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/02/blog-post_304.html