ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Υπάρχουν τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση;

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Υπάρχουν τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση;



Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αισθανθείτε καλύτερα και να ανεβάσετε τη διάθεσή σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε...στην κουζίνα σας!
Αναζητήστε:
Σοκολάτα. Η σοκολάτα περιέχει περισσότερες από 300 χημικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν δράση παρόμοια με αυτή των κανναβοειδών. Επιδρούν σε νευροϋποδοχείς του εγκεφάλου που εκκρίνουν την ντοπαμίνη, η οποία φέρνει ευφορία. Επίσης, στη σοκολάτα περιέχεται η ανανδαμίδη, ένα λιπίδιο που μπορεί να διαφοροποιήσει τη διάθεσή μας, αλλά και τρυπτοφάνη, που μεταβολίζεται στη σεροτονίνη.
Επιπλέον, η παρουσία στη σοκολάτα της φαινυλεθυλαμίνης απελευθερώνει στον εγκέφαλο, ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση.
Τσάι. Ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια αναφέρεται ότι το τσάι δεν βελτιώνει μόνο την πνευματική κατάσταση αλλά και την διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δυο φυσικές ουσίες που περιέχει το τσάι: την καφεΐνη και την θειανίνη, η οποία βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου, χωρίς να προκαλεί την νευρικότητα που δημιουργεί η καφεΐνη στον οργανισμό.
Αλκοόλ. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, βοηθά στη χαλάρωση. Μεγάλες ποσότητες όμως, μπορούν να μειώσουν την διάθεση του ατόμου, εντείνοντας το στρες και να προκαλέσουν διαταραγμένο ύπνο.
Τρόφιμα ολικής αλέσεως. Οι μη επεξεργασμένες τροφές, όπως τα τρόφιμα ολικής αλέσεως, τα φασόλια, οι σπόροι, τα καρύδια και τα αυγά, έχουν την ιδιότητα να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη χημεία του εγκεφάλου.


http://www.stogiatro.gr