ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Απίθανα τεχνάσματα για να σταματήσετε μια αιμορραγία!

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Απίθανα τεχνάσματα για να σταματήσετε μια αιμορραγία!


Αν κοπήκατε και θέλετε να σταματήσετε την αιμορραγία, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω απίθανα τρικ!

Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν σταματά την αιμορραγία σε μικρά κοψίματα και πληγές. Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι, να εξισώνει την πίεση του αίματος, ώστε να επιτρέπει την γρήγορη πήξη του αίματος.

Μεμβράνη αυγού 
Τοποθετήστε τη μεμβράνη πάνω από την πληγή και εφαρμόστε πίεση. Η μεμβράνη θα σκληρύνει και θα κλείσει το τραύμα προσωρινά.

Zάχαρη
Ρίξτε λίγη ζάχαρη επάνω στο κόψιμο. Οι αντισηπτικές ιδιότητες της ζάχαρης θα βοηθήσουν στον καθαρισμό της πληγής, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη διαδικασία της πήξης του αίματος.
Κορν φλάουρ
Ρίξτε λίγο καλαμποκάλευρο πάνω στο κόψιμο, προσέχοντας να μην το τρίβετε για να μην προκαλέσετε περαιτέρω εκδορές. Μπορείτε να πατήσετε ελαφρά τη σκόνη πάνω στο κόψιμο για  να βοηθήσετε να επιταχυνθεί η διαδικασία. Όταν σταματήσει η αιμορραγία, χρησιμοποιείστε τρεχούμενο νερό για να ξεπλύνετε το κορνφλάουρ.
Άσπρο ξίδι
Οι στυπτικές ιδιότητες του ξυδιού βοήθουν στην απολύμανση και την πήξη του αίματος σε μικρές περικοπές. Βρέξτε ένα κομμάτι από λευκό ξίδι πάνω στο κόψιμο με ένα κομμάτι βαμβάκι και περιμένετε μέχρι η αιμορραγία να σταματήσει.
Βαζελίνη
Ως αποτέλεσμα της κηρώδους υφής της, η βαζελίνη δημιουργεί ένα μικρό επίχρισμα επάνω από μικρά κοψίματα και έτσι θα μπλοκάρει τη ροή του αίματος από το να βγει έξω από το δέρμα και έτσι θα δώσει το χρόνο στο τραύμα για να πήξει το αίμα. 
Ομάδα neadiatrofis.gr