ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Διατροφή για πολλή ενέργεια και τόνωση

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Διατροφή για πολλή ενέργεια και τόνωση


Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι πολλές ώρες εργασίας και το έτοιμο φαγητό αποδυναμώνουν τον οργανισμό κάνοντας τον ευάλωτο στην κόπωση και το οξειδωτικό στρες.
Βασικές αρχές για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες είναι η κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης, ποικιλίας φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά, ψαριού (λιπαρού και μη), άπαχων πουλερικών και κρέατος, καθώς και η χρήση ελαιολάδου ως κύρια λιπαρή ουσία.

Η τήρηση μικρών και συχνών γευμάτων είναι επίσης σημαντική, ενώ η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά και ζάχαρη θα πρέπει να είναι περιορισμένη.

Παρ’ όλα αυτά, η συστηματική υιοθέτηση των παραπάνω οδηγιών είναι συχνά δύσκολη εξαιτίας των πολλών ωρών εργασίας και των συνεχών υποχρεώσεων. ε αυτή την περίπτωση η λήψη ενός απλού πολυβιταμινούχου συμπληρώματος για ορισμένες χρονικές περιόδους μπορεί να δώσει ενέργεια και να τονώσει τον οργανισμό, καλύπτοντας τις ανάγκες του. Η συμπληρωματική χρήση πολυβιταμινών μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε άλλες περιπτώσεις π.χ. όταν το άτομο ακολουθεί υποθερμιδική διατροφή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως η λήψη των θρεπτικών στοιχείων από τα τρόφιμα είναι πάντα προτιμότερη αφού οδηγεί σε βέλτιστη απορρόφηση και αξιοποίηση τους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή