Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Γαρύφαλλο: Αν νομίζετε ότι μόνο αρωματίζει είστε γελασμένοι



Πολύ το έχουν ταυτίσει με την αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος.
Ως συστατικό της διατροφής μας όμως το γαρύφαλλο μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα.

Πρόσφατες μελέτες που έγιναν από Ισπανούς ερευνητές, το κατατάσσουν στην κατηγορία των σούπερ τροφών χάρη στα περιεχόμενα αντιοξειδωτικά του.

Περιέχει σημαντικά ποσά φαινολικών ενώσεων που έχουν πολύ έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Το Αγγλικό Αθλητικό Ινστιτούτο μάλιστα συστήνει την χρήση γαρύφαλλου σε ροφήματα, αμέσως μετά την προπόνηση. Ακόμα το γαρύφαλλο περιέχει μία ουσία που ονομάζεται ευγενόλη και χρησιμοποιείται στην Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια στην οδοντιατρική.

Μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα και πόνους στα ούλα.
Στην βιομηχανία τροφίμων γίνονται συνεχείς προσπάθειες για να προσθέσουν συστατικά όπως το γαρύφαλλο, σε τρόφιμα που παρουσιάζουν κίνδυνο οξείδωσης, όπως είναι το κρέας.

 Είναι λοιπόν υποχρέωση μας, μία σούπερ τροφή, όπως το γαρύφαλλο, να το προσθέτουμε σε κάθε γεύμα που μπορεί να ταιριάζει στις γεύσεις μας.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr