ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Αυτά είναι τα Top 5 φρούτα για επίπεδη κοιλιά!

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αυτά είναι τα Top 5 φρούτα για επίπεδη κοιλιά!


Αυτά είναι τα Τop 5 φρούτα για επίπεδη κοιλιάΚάθε καλοκαίρι οι περισσότεροι ξεκινάμε δίαιτες και γυμναστική αρκετούς μήνες πριν για να εμφανιστούμε στην παραλία με αδύνατο και γυμνασμένο σώμα. Στην προσπάθεια αυτή μπορούν να μας βοηθήσει όμως και η διατροφή. Επειδή λοιπόν η επίπεδη κοιλιά είναι ένας από τους στόχους μας, το lifezone σας παρουσιάζει τα 5 φρούτα που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε περιττά κιλά και να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.
1. Καρπούζι
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Περιέχει βιταμίνη C, βήτα-καροτένιο, φυτικές ίνες, κάλιο και λυκοπένη. Είναι ένα υγιεινό φρούτο με ελάχιστες θερμίδες και με μεγάλες ποσότητες νερού, πράγμα που μας κάνει να αισθανόμαστε μετά την κατανάλωση του έντονο το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να μην πεινάμε. Τέλος οι φυτικές ίνες ενεργοποιούν την λειτουργία του εντέρου και βοηθούν να επισκεφτούμε την τουαλέτα για να.. ξεφουσκώσουμε. Ακόμη μια μεγάλη φέτα καρπούζι μπορεί να μας γλιτώσει από πολλές διατροφικές παρασπονδίες ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
2. Γκρέιπφρουτ 
Το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε διαλυτές ίνες και για να τις χωνέψει ο οργανισμός μας χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο από τις περισσότερες τροφές. Ο διαδεδομένος μύθος ωστόσο που κυκλοφορεί για αυτό το φρούτο ότι έχει λιποδιαλυτική δράση δεν ισχύει. Το γκρέιπφρούτ έχει και αυτό τη δυνατότητα ωστόσο να μας προκαλεί αίσθημα κορεσμού και να αισθανόμαστε χορτάτοι, μη έχοντας δηλαδή την ανάγκη να τρώμε υπερβολικά. Αν φάτε λίγο γκρέιπφρουτ ή πιείτε το χυμό του τότε το αίσθημα πείνας θα μειωθεί σημαντικά και μάλιστα με πολύ λίγες θερμίδες. Ακόμη το συγκεκριμένο φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Από πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition» προέκυψε ότι όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα βιταμίνης C στο αίμα των συμμετεχόντων στην έρευνα, τόσο χαμηλότερη ήταν η αναλογία μέσης-ισχίων, και αυτό ίσχυει και για τους άνδρες αλλά και για τις γυναίκες.

Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος όταν γυμνάζεστε. Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα τα άτομα με υψηλότερη βιταμίνη C στο οργανισμό τους, καίνε 25 τοις εκατό περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια που γυμνάζονται σε διάδρομο γυμναστικής σε σχέση με εκείνα που έχουν οριακά επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης στον οργανισμό τους.
3. Μήλα  
Το αγαπημένο μας μήλο περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού αλλά είναι και πλούσιο σε φυτικές ίνες που περιέχονται στη φλούδα του (1 μήλο=3,5 γραμμάρια φυτικών ινών). Το ιδανικό είναι να επιλέγετε να τρώτε το φρούτο από το να πιείτε χυμό μήλου γιατί είναι πιο υγιεινό. Ένα ολόκληρο μήλο πριν από το γεύμα θα σας μειώσει το αίσθημα της πείνας, θα σας προσφέρει ελάχιστες θερμίδες, αρκετή ποσότητα φυτικών ινών –όπως και το καρπούζι- αλλά και θα...γυμνάσει το στόμα σας, αφού μασιέται δύσκολα.
4. Μούρα
Τα μούρα περιέχουν βιταμίνη C, κάλιο και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Όπως και αρκετά φρούτα έτσι και τα μούρα έχουν μεγάλη ποσότητα νερού που μας βοηθάει να αισθανόμαστε χορτάτοι και να αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση τροφών. Ένα φλιτζάνι μούρα μας προσφέρει μόνο 80 θερμίδες και μάλιστα λόγω της γλυκιάς γεύσης τους υποκαθιστούν και την ανάγκη μας για γλυκό. Μπορείτε λοιπόν να φάτε λίγα μούρα πριν το φαγητό ή και ενδιάμεσα στα γεύματα για να καταπολεμήσετε την ανάγκη σας για τσιμπολογήματα αλλά και για επιδόρπιο.
5.Σταφύλια  
Τα σταφύλια περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών με ελάχιστες θερμίδες. Αν φάτε 100 γραμμάρια σταφύλια τότε προσλαμβάνετε 67 θερμίδες, 0,6 γραμμάρια πρωτεϊνών, 17,3 γραμμάρια υδατανθράκων, μηδενική χοληστερίνη, πολλές βιταμίνες (Α, Β1,Β2, Β3,Β6, Φολικό οξύ, C,D,E) αλλά και κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο και νάτριο. Τα σταφύλια εκτός από λίγες θερμίδες, είναι ευκολοχώνευτα και έχουν διουρητικές ιδιότητες ιδανικές για όσους θέλουν να απαλλαγούν από περιττά κιλά, αλλά και την κοιλίτσα. Επιπλέον οι βιταμίνες Β μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τη φουσκωμένη κοιλιά καθώς βοηθούν στην μετατροπή της πρωτεΐνης, του λίπους και των υδατανθράκων σε ενέργεια και αυξάνουν τον μεταβολισμό σας.

http://www.lifezone.gr