ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Εξυπνη διατροφή

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Εξυπνη διατροφή

Σπάστε τους βαρετούς διαιτητικούς κανόνες και επιλέξτε πιο «έξυπνες» τροφές και τρόπους διατροφής που θα σας βοηθήσουν και να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να νιώσετε περισσότερο υγιείς...

1. Πιο παλιά το να είναι ένα προϊόν χωρίς λιπαρά το έκανε αυτομάτως υγιεινό. Τα πράγματα όμως πλέον έχουν αλλάξει και οι διατροφολόγοι διαχωρίζουν τα λίπη σε καλά και κακά. Ενώ ορισμένα λιπίδια, όπως τα κατεργασμένα λιπαρά, είναι όντως κακά για την υγεία μας, άλλα λιπαρά οξέα, όπως το Ωμέγα 3, που βρίσκονται κυρίως στα ψάρια, βοηθούν την καρδιά και τον εγκέφαλο, ενώ μειώνουν και τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

2. Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την πείνα με τη δίψα, καταλήγοντας έτσι να τρώνε, όταν το μόνο που πραγματικά έχουν ανάγκη είναι λίγο νεράκι. Μία καλή τακτική για να αντιληφθείτε αν όντως πεινάτε, είναι να πιείτε ένα ποτήρι νερό, να περιμένετε είκοσι λεπτά, κι αν ακόμη νιώθετε πείνα, τότε να καθήσετε να φάτε.

3. Το χάσιμο βάρους δεν απαιτεί δίαιτα, απαιτεί αλλαγή τρόπου ζωής. Μην καταφεύγετε σε δίαιτες αστραπή, χημικές δίαιτες και άλλα τεχνάσματα. Μη στερήστε γεύσεις και αρώματα. Αλλάξτε τρόπο σκέψης, μειώστε τις ποσότητες και βάλτε ένα καλό πρωϊνό στη ζωή σας. Επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο και μαζί του αποφασίστε να φτιάξετε ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να χαίρεστε το σώμα σας και τη ζωή.