ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Κολυμβηση η Γυμναστηριο;

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κολυμβηση η Γυμναστηριο;

Oταν ο ήλιος μετατρέπει την ατμόσφαιρα σε φούρνο, οι άντρες συνηθίζουν είτε να πλακώνονται στα βάρη στο γυμναστήριο είτε να πηγαίνουν για προπόνηση στην πισίνα. Τι είναι καλύτερο για σένα; Μόλις άρχισες να διαβάζεις έναν οδηγό με τα καλύτερα και τα χειρότερα των δύο κόσμων....
Εχε ένα πράγμα στο μυαλό σου: τα πάντα ρει. Ξεκινάς με σεξ και συνεχίζεις με τα υπόλοιπα.

Σεξ
Προπονήσου στο πρόσθιο και θα νιώσεις δυνατός σαν κομπρεσέρ στο κρεβάτι. «Κάθε φορά που ενώνεις τα πόδια σου συσπώνται και δυναμώνουν οι μηροί και οι πυελικοί μύες σου» λέει η προπονητής κολύμβησης και πιλάτων Agneta Lindberg. Το αποτέλεσμα; Πιο δυνατοί οργασμοί και πολύ καλύτερος έλεγχος.
Κολύμβηση: +1 Vs Γυμναστήριο: 0

Πλάτη
Η κολύμβηση δουλεύει το σώμα και τα άκρα σου με μία σειρά από αρμονικές κινήσεις, οι οποίες οδηγούν σε καλύτερη μυϊκή ισορροπία. «Με το τρέξιμο και το ποδήλατο τα πόδια πηγαίνουν μόνο προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι μπροστινοί μηριαίοι και να μικραίνουν οι πίσω. Αυτό τραβάει τους γοφούς σου προς τα κάτω και μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια προβλήματα στην πλάτη και τους γοφούς» λέει η ειδικός σε θέματα γυμναστικής Lorna Lee Malcolm.
Κολύμβηση: +1 Vs Γυμναστήριο: 0

Κοιλιά
«Στην κολύμβηση καις λιγότερο σωματικό λίπος από άλλα σπορ, γιατί το πάνω μέρος του σώματος προτιμά να χρησιμοποιεί υδατάνθρακες για καύσιμο, ενώ τα πόδια καίνε λίπος. Κι επειδή το πάνω μέρος του σώματός σου ψυχραίνει σταδιακά από το νερό, η θερμοκρασία του κορμού δεν μπορεί να φτάσει σε υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μην καίει πολλές θερμίδες» λέει ο διευθυντής του Swimming Science Journal Brent Rushall. Παρ' όλα αυτά, μόλις τελειοποιήσεις τις απλωτές σου θα μπορείς να καις έως και 11 θερμίδες το λεπτό κάνοντας ύπτιο ή πρόσθιο και 17 θερμίδες κάνοντας ελεύθερο. «Η κολύμβηση καίει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με το να βγεις στο δρόμο για τρέξιμο, αλλά ίσως σου φανεί πιο εύκολο να αντέξεις περισσότερη ώρα».
Κολύμβηση: 0 Vs Γυμναστήριο: +1

Χτύπος
Για να φτιάξεις σώμα αρχαιοελληνικού γλυπτού πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε κάποιο χρόνο στο γυμναστήριο (μιας που δεν υπάρχουν παλαίστρες). Θα πρέπει να γυμνάζεσαι στο 70% των παλμών σου, δύο φορές την εβδομάδα, για να σκάψεις και να εξαφανίσεις τα τελευταία αποθέματα λίπους - πράγμα που δύσκολα θα πετύχεις με την κολύμβηση. «Είναι προτιμότερο να δουλεύεις με σύντομες εκρηκτικές κινήσεις στα καρδιαγγειακά μηχανήματα, γιατί καις περισσότερο λίπος και πιο γρήγορα» υποστηρίζει ο Brent Rushall. Υπολόγισε το μάξιμουμ των καρδιακών σου παλμών αφαιρώντας την ηλικία σου από το 220. «Το κλειδί για να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου αποτελεσματικά και να κάνεις όλο το σώμα σου να λειτουργεί ως ένα είναι η σταθερότητα του στομαχιού σου και της πλάτης σου» λέει ο Rushall. Η γυμναστική στο νερό θα δυναμώσει βασικούς μυς γύρω από τους κοιλιακούς, οι οποίοι θα σε προστατεύσουν από τραυματισμούς και θα σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερο έλεγχο της περιοχής μεταξύ μέσης και στήθους. «Τα ροκανίσματα στο γυμναστήριο εστιάζουν μόνο σε μικρά τμήματα του στομαχιού και δεν πετυχαίνουν τον ίδιο βαθμό δύναμης και σταθερότητας» προσθέτει ο Rushall.
Κολύμβηση: 0 Vs Γυμναστήριο: +1