Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Για να μη σας βγει «μάπα» το καρπούζι

Μερικές απλές συμβουλές για καρπούζια ζάχαρη και μέλι

Το καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα το φρούτο του καλοκαιριού! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην απολαμβάνει τη ζουμερή και γλυκιά σάρκα αυτού του φρούτου. Όμως, πώς θα ξεχωρίσετε το γινωμένο καρπούζι από το άγουρο;

Αν ο μανάβης σας «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει» κανένα πρόβλημα. Αν όμως τα φονικά του ένστικτα είναι μηδαμινά τότε θα πρέπει να αναπτύξετε άλλες δεξιότητες . Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε:

Η αποχρωματισμένη περιοχή, στο σημείο που το καρπούζι ακουμπά στο έδαφος, θα πρέπει να έχει κιτρινίσει.
Όταν ξύνετε το φλοιό με το νύχι σας θα πρέπει να αποκολλάται εύκολα.
Θα πρέπει να είναι βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του.
Όταν το χτυπάτε στο κέντρο του θα πρέπει να κάνει έναν βαθύ και υπόκωφο ήχο.
Θα πρέπει ο φλοιός να έχει χάσει τη γυαλάδα του.
Θα πρέπει να έχει μειωθεί το χρωματικό κοντράστ ανάμεσα στις ανοιχτόχρωμες ρίγες και το βαθύ πράσινο του φλοιού.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και ευχόμαστε να μην σας βγει «μάπα το καρπούζι»!