ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Διέσωσαν νεογέννητο δελφίνι

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Διέσωσαν νεογέννητο δελφίνι

Εθελοντές της οργάνωσης 'Oceanic Club' διέσωσαν νεογέννητο δελφίνι, το οποίο εγκλωβίστηκε σε παραλία της Κονστάντζα, στη νοτιανατολική Ρουμανία και καταβάλλουν προσπάθειες για το κρατήσουν στη ζωή.Η ιστορία του μωρού δελφινιού το οποίο αποχωρίστηκε τη μητέρα του,..
λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, είναι πολύ τραγική, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης 'Oceanic Club', Ράζβαν Ποπέσκου Μιρτσένι.

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο. Το μικρό δελφίνι απομακρύνθηκε από τη μητέρα του και εγκλωβίστηκε στην παραλία, στο βόρειο τμήμα της πόλης. Η τύχη ήταν με το μέρος του, καθώς ένας περαστικός το είδε και κάλεσε την Υπηρεσία Επειγόντων Περιστατικών, η οποία επικοινώνησε με την οργάνωσή μας και έτσι φροντίσαμε το ορφανό», τόνισε ο κ. Μιρτσένι.

Το μικρό δελφίνι μεταφέρθηκε σε φουσκωτή πισίνα και τρέφεται με σύριγγα με ένα μείγμα σκόνης γάλακτος για πρόωρα βρέφη, βιταμινών, ψαριών και άλλων θρεπτικών στοιχείων.

«Πρώτα πρέπει να του μάθουμε να τρέφεται και στη συνέχεια να κολυμπά», ανέφερε ο κ. Μιρτσένι.

Οι κτηνίατροι εκτιμούν ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να επιζήσει, επειδή είναι σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά τονίζουν ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες.

Ο βιολόγος είπε ότι οι εθελοντές θα κατευθυνθούν προς την ανοιχτή θάλασσα με πλοίο, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την ομάδα δελφινιών, από την οποία απομακρύνθηκε το νεογέννητο.

«Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βρούμε την οικογένειά του, γιατί αλλιώς δεν θα γίνει αποδεκτό, θα το αποκλείσουν και θα έχει μικρές πιθανότητες να επιζήσει, επειδή πρέπει να μάθει να πιάνει ψάρια. Θα δούμε. Αν δεν μπορέσουμε να το αφήσουμε ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον, μπορεί να το μεταφέρουμε σε ξεχωριστή δεξαμενή στο δελφινάριο», πρόσθεσε ο κ. Ποπέσκου-Μιρτσένι.