ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Για καλύτερη διάθεση ασκηθείτε εντονότερα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Για καλύτερη διάθεση ασκηθείτε εντονότερα

Η έντονη άσκηση βελτιώνει περισσότερο τη διάθεση σε σχέση με τη λιγότερο έντονη, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Βρετανοί ερευνητές συνέκριναν 11 ανθρώπους που ακολουθούσαν καθιστική ζωή και ασκήθηκαν με μέτρια ή υψηλή ένταση. Η διάθεσή τους αξιολογήθηκε πριν, κατά τη διάρκεια, αμέσως μετά και 20 λεπτά μετά την άσκηση....


Η διάθεση των συμμετεχόντων ήταν περισσότερο αρνητική κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την υψηλής έντασης άσκηση, σε σύγκριση με τη λιγότερη έντονη ή καθόλου άσκηση. Ωστόσο, η διάθεση 20 λεπτά μετά την άσκηση ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με πριν την άσκηση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτού του είδους η βελτίωση δεν συνέβη μετά από μέτριας έντασης ή καθόλου άσκηση.

Η έρευνα παρουσιάζεται την τρέχουσα εβδομάδα στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Βρετανών Ψυχολόγων στη Γλασκώβη. Η έρευνα που παρουσιάζεται σε συνέδριο θεωρείται προκαταρκτική, καθώς δεν έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό ακόμη.

Ο ερευνητής Dr. Nickolas Smith, από το Manchester Metropolitan University, δήλωσε ότι τα ευρήματα έχουν επιπτώσεις για τη συνιστώμενη ένταση της άσκησης που απαιτείται για να οδηγηθεί κάποιος στην ευεξία που συχνά εμφανίζεται μετά την άσκηση. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης επιπτώσεις όσον αφορά τον τρόπο που όσοι αρχίσουν να ασκούνται τακτικά θα πρέπει να περιμένουν να αισθανθούν ευεξία κατά την άσκηση αν πρόκειται να νιώσουν οφέλη στη διάθεση μετά την άσκηση.