ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Naminara Island: το νησί της Ειρήνης!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Naminara Island: το νησί της Ειρήνης!

Το Νάμι, είναι ένα πανέμορφο νησάκι, περίπου 65 χιλιόμετρα έξω από τη Σεούλ, στην Κορέα.
Πριν από 40 χρόνια το αγόρασε ένα Κορεάτης και το έκανε τόπο ψυχαγωγίας και αναψυχής....

Το 2001 ο Kang Woo-Hyon, ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της Κορέας, πολυβραβευμένος ζωγράφος, εικονογράφος και σχεδιαστής, πρότεινε να δημιουργηθεί στο νησί Νάμι η "Ναμινάρα"

Μια φανταστική πολιτιστική χώρα, που να ανήκει διοικητικά στην Κορέα, αλλά να είναι πολιτιστικά ανεξάρτητη. Και έτσι έγινε.
Η "Ναμινάρα" έχει δικό της εθνικό ύμνο, νόμισμα, πυροσβεστικό σώμα, ταχυδρομείο, γραμματόσημα, πρακτορείο ειδήσεων.
Το ενδιαφέρον των κατοίκων της επικεντρώνεται στο βιβλίο και στον πολιτισμό.
Εδώ και 4 χρόνια οργανώνουν το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, στο οποίο συμμετέχουν 70 χώρες και στις εκδηλώσεις του παίρνουν μέρος χιλιάδες μαθητές της Κορέας.
Μέρος των εσόδων από τις εκδηλώσεις που γίνονται στη "Ναμινάρα" διατίθενται σε πολλούς οργανισμούς, ενώ έχει γίνει επίσημος χορηγός του βραβείου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, της ανώτερης τιμητικής διάκρισης για το παιδικό βιβλίο.
* Τα πουλιά της ειρήνης.
Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου του Νάμι είχε απ όλα:
εργαστήρια, παιχνίδια, εκθέσεις, παζάρια. Αυτό σημαίνει ότι οι Κορεάτες μαθητές γνώρισαν εικονογράφους και συγγραφείς απ όλο τον κόσμο, οι οποίοι πήγαν εκεί για να αφηγηθούν ιστορίες, να παρουσιάσουν έργα τους, να δημιουργήσουν.
Ανάμεσά τους η εικονογράφος Βάσω Ψαράκη, η οποία συμμετείχε και στην οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ για την Ελλάδα.
Η Βάσω Ψαράκη, συναντήθηκε με μαθητές στο εργαστήριο "Φτιάχνοντας πουλιά" και μαζί έδωσαν σχήμα και χρώματα στα κατ εξοχήν σύμβολα της ειρήνης.
* Το βιβλίο της ειρήνης.
Στο νησί Νάμι γεννήθηκε και η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου "Ιστορία Ειρήνης", μια συλλογή παραμυθιών με συγγραφείς και εικονογράφους απ όλο τον κόσμο.
Στο βιβλίο πήραν μέρος καλλιτέχνες και συγγραφείς από 22 χώρες.
Μια από τις ιστορίες "Ο Άνθρωπος που ζωγράφισε την Ειρήνη", έγραψε ο Χρήστος Μπουλιώτης και εικονογράφησε η Φωτεινή Στεφανίδη. (www.namisum.com)
πηγή







Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/04/naminara-island.html#ixzz1J86mBSkW