ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Ξεκίνησε το "τρένο των Ιδεών"

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ξεκίνησε το "τρένο των Ιδεών"

Το τρένο των ιδεών, ο περιβαλλοντικός πρεσβευτής του Αμβούργου που προωθεί την οικολογική ανάπτυξη των πόλεων, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη. Στα βαγόνια του τρένου που θα σταματήσει σε 17 ευρωπαϊκές πόλεις παρουσιάζεται διαδραστική έκθεση σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη και ο επισκέπτης καλείται να δώσει και τις δικές του ιδέες....
Το τρένο έφτασε στον πρώτο του σταθμό την Κοπεγχάγη.


Το Αμβούργο, βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το βραβείο της πράσινης πόλης του 2011, λόγω των υψηλών οικολογικών κριτηρίων που έχει θέσει για την ανάπτυξη της. Συγκεκριμένα το Αμβούργο, έχει θέσει ως στόχο του φιλόδοξου περιβαλλοντικού του σχεδίου τη μείωση κατά 40% μέχρι το 2020 σε σύγκριση με το 1990 των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση κατά 80% μέχρι το 2050.

Πολλούς πόντους έλαβε άλλωστε και από την ιδέα του τρένου που έχει ως στόχο να γίνει φορέας ιδεών και πεδίο συζήτησης μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων.

Στο πρώτο βαγόνι ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κάνει μια εικονική βόλτα στο Αμβούργο, στο δεύτερο βαγόνι καλείται να εκφράσει τις δικές του ιδέες σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος στην περιοχή τους, ενώ στο τρίτο βαγόνι παρουσιάζονται πρωτοποριακές ιδέες από το Αμβούργο και άλλες πόλεις.

Στα τελευταία βαγόνια μέσα από την έκθεση τίθεται το ζήτημα της μείωσης των φυσικών πόρων και των συνεπειών που θα έχουν οι κλιματικές αλλαγές στη ζωή των πόλεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.on-news.gr/2011/04/blog-post_2813.html