ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Είμαστε ότι τρώμε

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Είμαστε ότι τρώμε

Επειδή το πλεονάζον βάρος είναι κάτι που δημιουργείτε σταδιακά στον οργανισμό, δεν αλλάζει και σε μια μέρα. Δεν μπορείτε από την απόλυτη διατροφική ασυδοσία, να μεταπηδήσετε σε ένα σπαρτιάτικο και απόλυτα υγιεινό τρόπο διατροφής,....




γιατί εκτός του ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, θα σας στρεσάρει υπερβολικά και μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα. Εάν πρόκειται να ελέγχετε τι τρώτε, θα πρέπει να επικεντρωθεί στα βασικά τρόφιμα τα οποία δεν θα βοηθούν μόνο στην απώλεια λίπους, αλλά θα είναι χρήσιμα και για την καλή υγεία σας. Ξεκινήστε λοιπόν κάνοντας μικρές αλλαγές. Βάλτε στη διατροφή σας:

Πρωτεΐνη Σόγιας: Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση και την επισκευή των ιστών του σώματος μας (μύες και όργανα). Επειδή πολλές από τις ζωικής προέλευσης πρωτεΐνες φέρουν μερικά περιττά λίπη (μερικά λίπη είναι καλά και μερικά όχι), και μέσα από την καλλιέργεια, τη σίτιση και τη σφαγή, μπορεί να έρθουν σε επαφή με χημικά ή βιολογικά που δεν θέλουμε, υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για σόγια. Η σόγια είναι μια πλήρης πρωτεΐνη και οι πρωτεΐνες απαιτούν μεγάλο αριθμό θερμίδων, μόνο και μόνο για να τις μεταβολίσουμε, οπότε καταναλώνοντας μια τόσο καθαρή και «ελαφριά» πρωτεΐνη όπως η σόγια, κερδίζουμε διπλά.

Το γκρέιπφρουτ: Το γκρέιπφρουτ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό, το οποίο σημαίνει ότι ο οργανισμός θα αποθηκεύει λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά. Επίσης, τα χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνουν την όρεξή σας.
Το γκρέιπφρουτ είναι μία πολύ ινώδης τροφή, χαμηλή σε θερμίδες, και χρειάζονται πραγματικά περισσότερες θερμίδες για να το αφομοιώσουμε, από όσες υπάρχουν στον καρπό.

Πράσινο τσάι: Έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σας σε καθημερινή βάση, έως και 4%, και συμπεριλαμβάνοντας το τακτικά στη διατροφή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος.

Ψάρια: Η κατανάλωση τους έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης, η οποία έχει ως «δουλειά» να επιλέγει, αν το σώμα σας θα αποθηκεύσει τις θερμίδες που καταναλώσατε ως λίπος ή θα τις χρησιμοποιήσει ως καύσιμο. Μελέτες έχουν δείξει ότι μείωση της λεπτίνης, ενισχύει την απώλεια λίπους ή έστω τη λιγότερη αποθήκευση του.