ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: 5 Τρόποι για να ζει κανείς πιο υγιεινά

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

5 Τρόποι για να ζει κανείς πιο υγιεινά

Το 60% περίπου του ενηλίκου πληθυσμού κάθε χρόνο αποφασίζει να υιοθετήσει ένα υγιέστερο τρόπο ζωής. Ο χαμηλός όμως προϋπολογισμός και οι πειρασμοί που ελλοχεύουν σε κάθε γωνιά καθιστούν ιδιαιτέρα δύσκολη την επίτευξη του στόχου αυτού....






Συχνά το πρόβλημα είναι ότι η επίτευξη και διατήρηση του στόχου είναι κάτι που απαιτεί την προσπάθεια περισσοτέρων του ενός ατόμου.

Ο παγκόσμιος ιστός παρέχει ένα πλήθος γνώσεων και μια κοινότητα ομοϊδεατών που μπορούν να προσφέρουν συμβουλές, να προειδοποιήσουν για πιθανούς κινδύνους και να βοηθήσουν στην επίτευξη των φιλοδοξιών.

Σας παραθέτουμε 5 δημοφιλείς ιστοτόπους στο διαδίκτυο, όπου μπορεί κάποιος να βρει οδηγίες για έναν υγιέστερο τρόπο ζωής χωρίς να πληρώσει δεκάρα.

1) Η άσκηση είναι δωρεάν

Η άσκηση είναι σαφώς το καλύτερο εργαλείο στην διατήρηση ενός υγιούς νου και σώματος. Αποφύγετε την παγίδα της δαπανηρής συνδρομής σε γυμναστήριο και βγείτε στους δρόμους για τρέξιμο και καθαρό αέρα.

2) Παρακολουθήστε και αλλάχτε τις διατροφικές σας συνήθειες

Είναι εκπληκτικό το πόσο αγνοούμε την ποσότητα και την ποιότητα τροφής που βάζουμε στο σώμα μας. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα ήταν από το εθνικό σύστημα υγειάς στη Μεγάλη Βρετανία οταν εθέσε σε κυκλοφορία τον μεγάλο Swapathon, ένα απλό ερωτηματολόγιο με στόχο να διαπιστώσει κάποιος που κάνει λάθος και πως μπορεί να σχεδιάσει ένα πλάνο έτσι ώστε να αλλάξει 6 από τις διατροφικές του αμαρτίες με πιο υγιείς τρόπους διατροφής.

3) Διώξτε την συνήθεια

Αν έχετε συχνά σκεφτεί to κόψιμο του τσιγάρου και είστε τελικά αποφασισμένος να σταματήσετε το κάπνισμα φέτος, η Nicorette σας προσφέρει πληροφορίες και βοηθήματα για την διακοπη καπνίσματος που θα σας συνοδεύουν κατά την διάρκεια της προσπάθεια σας. Από την στιγμή που θα καταφέρετε να σταματήσετε το κάπνισμα για μια εβδομάδα, οι πιθανότητες για οριστική διακοπή θα είναι 9 φορές περισσότερες.

4) Ξεκουράστε το μυαλό σας

Η πνευματική υγειά σταδιακά αναρριχάται στην λίστα προτεραιοτήτων πολλών ανθρώπων, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς από πού να ξεκινήσει. Διαδυκτιακές κοινότητες όπως η Psychforums.com είναι ιδανικά μέρη για να μιλήσετε ανώνυμα σχετικά με το τι σας απασχολεί και να λάβετε βοήθεια από επαγγελματίες η από απλούς ομοιοπαθείς
σας. Μπορείτε επίσης να καταφορτώσετε μηχανογραφικά, λογισμικά εγκεφαλικής χαρτογράφησης άμεσα στο τηλέφωνο σας, έτσι ώστε να οργανώσετε τις ανησυχίες που σας απασχολούν σε μια πιο ξεκάθαρη διάταξη και να ξεκινήσετε την επίλυση τους.

5) Ο ύπνος είναι υγεία

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο καλός νυχτερινός ύπνος είναι βασικός για την υγεία μας, αλλά και ότι ο ύπνος μικρής διαρκείας στην διάρκεια της ημέρας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος. Ευτυχώς διαδικτυακοί ιστότοποι όπως το Soundsleeping.com προσφέρουν δωρεάν χαλαρωτική μουσική και ήχους της φύσης που μπορούν να βοηθήσουν στο να αποκοιμηθεί κάποιος. Μπορείτε επίσης να καταφορτώσετε μηχανογραφικά την εφαρμογή Sleep cyde για κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς, η οποία αναλύει την μορφή του ύπνου σας και σας ξυπνάει στην φάση του πιο ανάλαφρου ύπνου έτσι ώστε να ξεκινήσετε την μέρα σας αναζωογονημένοι.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/03/5_30.html#ixzz1I64g0Bfr