ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ: Καστανίδης: "Δε θα απελαθούν οι μετανάστες για 1 χρόνο"

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Καστανίδης: "Δε θα απελαθούν οι μετανάστες για 1 χρόνο"

Τη διαβεβαίωση πως δε θα απελαθεί κανένας από τους απεργούς πείνας για ένα χρόνο επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ενώ παράλληλα παρενέβη η εισαγγελία.......
για τις καταγγελίες που έκαναν λόγο για παρεμπόδιση γιατρών για την εξέταση των μεταναστών.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καστανίδης ανέφερε ότι κανένας εκ των απεργών πείνας δε θα απελαθεί. Μέχρι στιγμής 81 από τους απεργούς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και 17 σε κλινικές της Θεσσαλονίκης.

"Η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή. Προτείνουμε μία συμβιβαστική λύση" είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους μετανάστες να δεχτούν να κάνουν διάλογο με την κυβέρνηση. Όσον αφορά την πρόταση της Αλέκας Παπαρήγα για νομιμοποίηση των 300 απεργών εκείνος έκανε λόγο για " άστοχες συζητήσεις".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι "η απεργία πείνας συνεχίζεται με αποκλειστική ευθύνη όσων επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να καθοδηγήσουν πολιτικά αυτή την κινητοποίηση. Οι πολιτικοί καθοδηγητές έχουν απαγορεύσει το διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και των μεταναστών και την ενημέρωσή τους για το θεσμικό πλαίσιο της χώρας". Ο κ. Ραγκούσης τους κατηγόρησε πως εμπόδισαν τους γιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους απεργούς πείνας.

Επιπλέον, οι απεργοί που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν έντονη αφυδάτωση, αρχόμενη οξεία νεφρική ανεπάρκεια, κοιλιακούς πόνους και καρδιακές αρρυθμίες.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Είναι τεράστιες οι απειλές για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων και εγώ προσωπικά είχα ήδη προειδοποιήσει την Πολιτεία εδώ και μερικές μέρες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή», δήλωσε στην Ελευθεροτυπία ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης που παρακολουθεί τους μετανάστες του μεγάρου Υπατία.

Παρέμβαση εισαγγελίας για τις κατηγορίες περί παρεμπόδισης γιατρών

Εντωμεταξύ, η Προϊσταμένη της ΕισαγγελίαςΕλένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα αναλάβει Εισαγγελέας Πρωτοδικών, για να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που κάνουν λόγο για παρεμπόδιση γιατρών στην εξέταση των μεταναστών. Επίσης, μέσω της προκαταρκτικής εξέτασης ζητά να εντοπιστεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση.

http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/03/1.html